Dijous, 10 d'abril del 2014

Llocs macos per visitar a Londres

20140410-105607.jpg

No és que hagi fet molt el turista per Londres, honestament. O sigui que no sé si puc donar gaire bons consells a la gent que vulgui venir a visitar la ciutat. Així que parlaré, com sempre, del que conec. Dels llocs que he visitat i que m’han agradat.

He descobert que unir-se a un grup de córrer, a més de ser saludable, és molt enriquidor. Estic coneixent llocs de la ciutat on visc que no sabia ni que existien. Com per exemple Hampstead Heath. És un parc enorme al nord de Londres. Sorprèn que hi hagi un lloc així tan proper al centre. Sembla una selva, un bosc, uns Pirineus amagats per qui no ho conegui. Té racons bucòlics, envoltat de natura. Fins i tot té llacs, o hauria de dir basses, “ponds”. Pagues 1 lliura i t’hi pots banyar, si tens nassos. Perquè l’aigua està molt freda. Ara que és primavera està de l’ordre dels 10 graus. És un lloc ideal per anar a meditar o a córrer. De fet, em sembla que dissabte m’hi acostaré, que vaig estressat.

Els parcs sempre són una bona opció, a Londres. N’hi ha molts i són grans. Des del cèntric Hyde Park al Regent’s Park, on hi ha un zoo i un jardí botànic. Només cal mirar el mapa de Londres per trobar les esplanades verdes i perdre-s’hi. A tots s’hi arriba en transport públic. Això sí, no espereu gaire bancs per seure-hi. I si ha plogut i voleu seure a terra, us mullareu el cul.

De llocs per veure a Londres n’hi ha moltíssims. Els que tothom coneix com Parliament Square amb el seu Big Ben. Si travesses el riu cap al sud tens el London Eye, la nòria gegant que et permet veure Londres des d’un punt elevat. El passeig del Southbank des d’allà. La zona de bars de Covent Garden i el Soho. El carrer on fer compres, a Oxford Street (que ja té nassos venir a Londres per comprar una tassa feta a la Xina per tenir de record…).

Una cosa que vaig fer molt quan vaig venir de turista a Londres ja fa 4 anys va ser passejar pels barris. Em vaig descarregar un podcast esplèndit que es diu “London Best Free Walks Live”, on un senyor et parla a l’orella seguint el mateix recorregut que tu estàs fent a peu i et va indicant a dreta i esquerra el que veus, la història, i et va acompanyant literalment en tot el recorregut. Això us ho recomano del tot. Això sí, està en anglès. Per cert, com el portem, l’anglès?

Els diumenges al matí hi ha els mercats de carrer, com el Bricklane market, on pots menjar plats de tot el món. O el Borough market, o el Portobello Market a Notting Hill.

Però no tot s’acaba a Londres. En els 10 mesos que porto vivint a la capital anglesa també he sortit del “hustle and bustle”, del continu moviment i estrès del londinenc mitjà. Cambridge és una ciutat molt maca de veure. D’una arquitectura que et fa creure que has viatjat 5 segles en el passat. Si hi aneu, compte amb les bicis! N’hi ha més que habitants per metre quadrat, diria jo. Si decidiu anar al sud trobareu la costa amb els penya-segats de guix. Que realment són de guix, si els toqueu! Es diuen els Seven Sisters, que queda a l’oest de la ciutat d’estiueig per excel·lència, Brighton. Ara, que no espereu platges com nosaltres les coneixem. Ni de bon tros!

Si aneu a l’oest del país trobareu una ciutat molt gran, Bristol, que tothom diu que és la millor ciutat del Regne Unit per viure-hi però a mi, el poc que he vist, no em diu res. I al sud de Bristol hi ha el poble de Bath, on hi ha un SPA natural, si continueu sud avall topareu amb Salisbury, on hi tinc un assumpte pendent: visitar l’Stonehenge, el cercle de monòlits gegants tan famós. I per aquella àrea, que jo hagi visitat, també hi ha Glastonbury. Un poblet petit però encantador, molt relaxant, i molt famós pels aficionats a la bruixeria. Hi trobareu vidents, tarotistes, moltes botigues de cristalls i minerals semipreciosos, i un jardí preciós anoomenat Chalice Well, on us hi podeu passar tota la tarda (pagant, clar) enmig d’una pau incomparable.

Això és el que conec i que puc recomanar de UK, del Regne Unit. Però ja dic que és molt personal. Seguir que Trip Advisor us fa recomanacions molt diferents.

Aquest article ha estat publicat el Dijous 10 d'abril del 2014 a les 10:57 i parla sobre Fotos, Londres. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari